Pages

Sunday, September 27, 2009

Selamat Hari Raya ~!!

Assalamualaikum..
Hai.. lama beben0 x updated blog..
hari ni genap 8 hari ramadhan telah meninggalkan kita..

So, walaupun hari raya dah basi..
Saya nak ucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDIL FITRI.. MAAF ZAHIR BATIN PADA SEMUA INSAN YANG MENGENALI SAYA @ TAK..
sebagai manusia, kita tak lepas dari buat salah..
so..
Harap korang semua maafkan saya ek??

0-0 lar...

Friday, September 4, 2009

Bahana Malas..,,

Minggu ni dan minggu depan exam.. OTI 3..
Kakak-kakak dan abang- abang form 3 tengah memerah otak menghadapi TRIAL PMR..
Dalam family, 2 orang yang bakal menempuhi PMR..
My bro dan seorang sepupu saya yang baik hati, Kak Fatin~
DO THE BEST LA~

Nak jadikan cerita, kitorang start exam hari selasa.. Hari isnin cuti...masa hari Ahad tu, tanye kawan-kawan, exam apa selasa ni.., semua orang jawab, SEJ dan BM.

Malam sebelum exam tu, memang pulun habis la! terkumat-kamit hafal fakta sejarah!
Tapi, nak buat gempak.. datang sekolah.. kekawan datang cakap " Inah,, exam PI la harini .. perubahan jadual.. hehehe"

Saya yang baru melangkah terus berhenti! Cuak dowh!~ adeke>? orang dah terkumat kamit hafal fakta sejarah.. tetiba je cakap jadual berubah!

" Hah! PI?? Ai! Saya tak study langsung PI!" buku pun tak bawa langsung! Masa tu, cuak tahap tak ingat!

Bila masuk kelas je, nampak kekawan tengah sibuk baca buku PI..
haila...haila..

Camne ni nak jawab exam>?
aii..
saya pun pergi jumpa cikgu kat bilik guru.. tanye exam apa..
cikgu tu cakap sejarah! saya ni dah mula pening! ai!! yang mana satu betul ni! PI ke Sejarah!

Bila masuk kelas saya pun cakap kat kekawan, exam SEJARAH LA!!
kekawan mulalah cakap
YEZZZ!

Tak kurang jugak ada yang mengeluh.. "Puat penat je study PI"

Ewah~! Tu tap.. dapat berita lagi EXAM PI LA!!!
Alahai! kepala yang sedia pening bertambah pening..
ok.. ow.. sekarang ckgu ckp, PI! MUKTAMAD!!!

saya? langsung langsung tak sentuh buku PI!~
Tinggal berapa minit lagi nak EXAM..
saya tengok org lain tgh sibuk hafal ape2 ntah...~

Tak nak la study PI! biar jelah..TAWAKKAL jelah masa jawab nanti..
MLS la nak study last minit ni.. bukannya masuk kepala.

Bila buka je paper..
WOW!!!!

Soalan tak delah susah sgt.. alhamdulillah still dapat jawab..

Esok plaknye EXAM MATHS, SCIENCE, BI...
semuanya PAPER 2!!!! mak aiii... mencabar!

Saya rasa cam pening la nak study last minit..
belek-belek camtu er buku! serius r! Exam kalini saya tak study sgt,.. gitu-gitu jer..

Bila jawab jer tiga2 paper tu..HAI!!
berpinar mata.. berselirat fius otak..
susahnye soalan.. masa tgh jwb exam rasa cam nak kutuk2 je diri sendiri..
asal tak study semalam.. tgk,,.. nak jawab pun terkial-kial..
inilah bahana malas..!

Tambah-tambah lagi, saya memandai tak baca soalan masa jawab PAPER BI..
Orang nak surat berformat karangan surat tak rasmi.. saya buat karangan jenis lain..alahai.. kenapalah tak baca format! Rasa menyesal gak r! Tapi, buat apa nak menyesal! Nasi dah jadi bubur! Tawakkal je lah... Paper science dgn MATHS pon mencabar.. Tak sanggup rasanya nak kenang balik detik - detik jwb kedua- dua Paper 2!
Macam mane ntah markah nanti!~

Pas2, hari seterusnya, EXAM BAK dengan GEO..
alhamdulillah.. tak de lah menyeksakan sangat!
harap -harap dapat mantain A kedua-dua subjek tu.. Ameen..

Tinggal beberapa paper lagi tak habis jawab..
Yang dah lepas tu biarlah lepas.. tunggu paper yg akan datang.. jwb dgn baik..

Ntahlah.. kenapa tetiba rasa macam exam kali ni ...
x confident je bleh dapat nombor 1 lagi ...
Kebengangan jawab paper bagi exam ni diharpkan jadi iktibar dlm diri sy agr lebih rajin..
jangan malas...


OK..
Cheers!
Wassalam..,
MutmainnahMazlan

Sunday, September 27, 2009

Selamat Hari Raya ~!!

Assalamualaikum..
Hai.. lama beben0 x updated blog..
hari ni genap 8 hari ramadhan telah meninggalkan kita..

So, walaupun hari raya dah basi..
Saya nak ucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDIL FITRI.. MAAF ZAHIR BATIN PADA SEMUA INSAN YANG MENGENALI SAYA @ TAK..
sebagai manusia, kita tak lepas dari buat salah..
so..
Harap korang semua maafkan saya ek??

0-0 lar...

Friday, September 4, 2009

Bahana Malas..,,

Minggu ni dan minggu depan exam.. OTI 3..
Kakak-kakak dan abang- abang form 3 tengah memerah otak menghadapi TRIAL PMR..
Dalam family, 2 orang yang bakal menempuhi PMR..
My bro dan seorang sepupu saya yang baik hati, Kak Fatin~
DO THE BEST LA~

Nak jadikan cerita, kitorang start exam hari selasa.. Hari isnin cuti...masa hari Ahad tu, tanye kawan-kawan, exam apa selasa ni.., semua orang jawab, SEJ dan BM.

Malam sebelum exam tu, memang pulun habis la! terkumat-kamit hafal fakta sejarah!
Tapi, nak buat gempak.. datang sekolah.. kekawan datang cakap " Inah,, exam PI la harini .. perubahan jadual.. hehehe"

Saya yang baru melangkah terus berhenti! Cuak dowh!~ adeke>? orang dah terkumat kamit hafal fakta sejarah.. tetiba je cakap jadual berubah!

" Hah! PI?? Ai! Saya tak study langsung PI!" buku pun tak bawa langsung! Masa tu, cuak tahap tak ingat!

Bila masuk kelas je, nampak kekawan tengah sibuk baca buku PI..
haila...haila..

Camne ni nak jawab exam>?
aii..
saya pun pergi jumpa cikgu kat bilik guru.. tanye exam apa..
cikgu tu cakap sejarah! saya ni dah mula pening! ai!! yang mana satu betul ni! PI ke Sejarah!

Bila masuk kelas saya pun cakap kat kekawan, exam SEJARAH LA!!
kekawan mulalah cakap
YEZZZ!

Tak kurang jugak ada yang mengeluh.. "Puat penat je study PI"

Ewah~! Tu tap.. dapat berita lagi EXAM PI LA!!!
Alahai! kepala yang sedia pening bertambah pening..
ok.. ow.. sekarang ckgu ckp, PI! MUKTAMAD!!!

saya? langsung langsung tak sentuh buku PI!~
Tinggal berapa minit lagi nak EXAM..
saya tengok org lain tgh sibuk hafal ape2 ntah...~

Tak nak la study PI! biar jelah..TAWAKKAL jelah masa jawab nanti..
MLS la nak study last minit ni.. bukannya masuk kepala.

Bila buka je paper..
WOW!!!!

Soalan tak delah susah sgt.. alhamdulillah still dapat jawab..

Esok plaknye EXAM MATHS, SCIENCE, BI...
semuanya PAPER 2!!!! mak aiii... mencabar!

Saya rasa cam pening la nak study last minit..
belek-belek camtu er buku! serius r! Exam kalini saya tak study sgt,.. gitu-gitu jer..

Bila jawab jer tiga2 paper tu..HAI!!
berpinar mata.. berselirat fius otak..
susahnye soalan.. masa tgh jwb exam rasa cam nak kutuk2 je diri sendiri..
asal tak study semalam.. tgk,,.. nak jawab pun terkial-kial..
inilah bahana malas..!

Tambah-tambah lagi, saya memandai tak baca soalan masa jawab PAPER BI..
Orang nak surat berformat karangan surat tak rasmi.. saya buat karangan jenis lain..alahai.. kenapalah tak baca format! Rasa menyesal gak r! Tapi, buat apa nak menyesal! Nasi dah jadi bubur! Tawakkal je lah... Paper science dgn MATHS pon mencabar.. Tak sanggup rasanya nak kenang balik detik - detik jwb kedua- dua Paper 2!
Macam mane ntah markah nanti!~

Pas2, hari seterusnya, EXAM BAK dengan GEO..
alhamdulillah.. tak de lah menyeksakan sangat!
harap -harap dapat mantain A kedua-dua subjek tu.. Ameen..

Tinggal beberapa paper lagi tak habis jawab..
Yang dah lepas tu biarlah lepas.. tunggu paper yg akan datang.. jwb dgn baik..

Ntahlah.. kenapa tetiba rasa macam exam kali ni ...
x confident je bleh dapat nombor 1 lagi ...
Kebengangan jawab paper bagi exam ni diharpkan jadi iktibar dlm diri sy agr lebih rajin..
jangan malas...


OK..
Cheers!
Wassalam..,
MutmainnahMazlan

tinggal jejak

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails