Pages

Monday, September 6, 2010

kalau lelaki hensem...??

PEREMPUAN VS LELAKI






Assalamualaikum..

sekadar untuk mencuci sawang-sawang di blog sebab lama tak update.. ^^
ahah,~
bila tengok dua orang lelaki korea, jangan salah faham
najihah,
saya bukanlah peminat cerita-ceriti korea nihh..
cuma nak sesuaikan denga tajuk..
(yeaa.., kata orang, mereka ini hensem, kata saya.. entahlah!)


Lelaki hensem dengan lelaki tak hensem

Kalau lelaki handsome pendiam
Perempuan akan cakap:: woow, cool giler…
kalau lelaki tak handsome pendiam
Perempuan akan cakap: eh perasan bagus…

kalau lelaki handsome berbuat jahat
Perempuan akan kata:nobody’s perfect
kalau lelaki tak handsome berbuat jahat
perempuan akan cakap: memang…. muka pun macam pecah rumah!

kalau lelaki handsome menolong perempuan yg diganggu
perempuan akan cakap: wah.. machonya.. macam hero filem!
kalau lelaki tak handsome menolong perempuan yang diganggu
Perempuan akan kata: entah2 kawan dia…

kalau lelaki handsome dapat perempuan cantik
perempuan akan kata: sepadan sangat…
kalau lelaki tak handsome dapat perempuan cantik
perempuan akan kata: mesti kena bomoh perempuan tuh!

kalau lelaki handsome ditinggal kekasih
perempuan akan kata:jangan sedih, kan saya ada..
kalau lelaki tak handsome ditinggal kekasih
perempuan akan kata:…(terdiam, tapi telunjuknya
meliuk-liuk dari atas ke bawah, patutlah, tengok saja
luarannya)…

kalau lelaki handsome penyayang binatang
perempuan akan cakap: perasaannya halus…penuh kasih sayang
kalau lelaki tak handsome penyayang binatang
perempuan akan cakap: sesama keluarga memang harus menyayangi…
kalau lelaki handsome bawa BMW
perempuan akan cakap:matching… hebat luar dalam
kalau lelaki tak handsome bawa BMW
perempuan akan cakap: bang, bosnya mana?…

kalau lelaki handsome tak mau bergambar
perempuan akan cakap:
pasti takut kalau2 gambarnya tersebar
kalau lelaki tak handsome tak
mau bergambar
perempuan akan kata: tak sanggup melihat hasilnya ya?…

kalau lelaki handsome menuang air ke gelas perempuan
perempuan
akan cakap:ini barulah lelaki gentlemen
kalau lelaki tak handsome
menuang air ke gelas perempuan
perempuan akan cakap: naluri pembantu,memang begitu….

kalau lelaki handsome bersedih hati
perempuan akan cakap: let me be your shoulder to cry on
kalau lelaki tak handsome bersedih hati
perempuan akan kata: kuat nangis!! lelaki ke bukan ni?

,kecantikan luaran tidak menjanjikan ape-ape... hiasilah diri anda dengan sifat mahmudah kerana yang luaran terpancar dari dalam.... kecatikan dan kehenseman dalaman yang kekal...maaf pada yang terasa... hanya gurauan senda menceriakan hidup...



Kalau perempuan lawa pendiam
Lelaki akan cakap:woow,ciri-ciri isteri idaman..
Kalau perempuan tak lawa pendiam
Lelaki akan cakap:eh,tak reti berkomunikasi betul..

Kalau perempuan lawa berbuat jahat
Lelaki akan cakap:mesti ade krisis dalaman nih..kesian..
Kalau perempuan tak lawa berbuat jahat
Lelaki akan kata:dah la tak lawa,perangai pulak huduh..

Kalau perempuan lawa menolong lelaki yang diganggu..
Lelaki akan cakap:heroin sejati...!
Kalau perempuan tak lawa menolong lelaki yang diganggu
Lelaki akan cakap:taktik ngorat laa tue..

Kalau perempuan lawa penyayang binatang
Lelaki akan cakap:perasaannya halus..
Kalau perempuan tak lawa penyayang binatang
Lelaki akan cakap:sesama keluarga memang harus saling menyayangi...

Kalau perempuan lawa tak mahu bergambar
Lelaki akan cakap:pasti takut kalau2 gambarnya tersebar
Kalau perempuan tak lawa tak mahu bergambar
Lelaki akan cakap:sedar pun diri
...


ok.
dari post diatas..,
saya nak buat kesimpulan sikit .

dulu., saya juga dalam golongan perempuan yang merasakan dirinya tak cantik..
^^. yeaa.. bila kita rasa kita tak cantik.., perasan tak yakin pada diri mula timbul. kan?

kat sini saya nak tekankan.
cantik ke, atau tak.. itu semua ciptaan Allah.
kalau kita hina orang yang tak cantik., maksudnya., kita hina ciptaan Allah jugakkan.
siapa kat sini yang merasakan dirinya tak cantik.., buanglah sikap tu.
bersyukur je dengan apa yang Allah berikan kepada kita.
tak perlulah kita cemburukan orang lain.
kecantikan itu, bukanlah segalanya.
tetapi, AKHLAK yang dinilai oleh orang lain..

ada je orang cantik, tapi.., perangai, tak cantik pun.
ada je orang kurang cantik.., tapi perangai, cantik. sejuk mata memandang.

so., janganlah kita menilai luaran semata-mata.. dan jangan nak bersangka buruk dengan orang
lain..

setiap takdir yang Allah tentukan, adalah yang terbaik buat kita!
Yakin dengan kata-kata tu!

mungkin kalau kita cantik atau hensem, kita akan gunakan kelebihan itu ke jalan yang salah kan?
siapa tahu..

cantik rupa paras ni, hanya sementara..
tua nanti, hodoh jugakkan? berkedut jugakkan?.

ok. post ini sampai disini sahaja.
post ini tiada niat untuk memerli sesiapa sahaja.
jadi, maafkan andai ada yang terasa.

end. ^^

MutmainnahMazlan.
27 Ramadhan 1431 H

5 resp0n dr pembaca:

wasabi_lemonz said...

haha.menarik!

* silent readers said...

kesian lelaki dan perempuan yg takde rupe nihh..
jahat ah sape hok kate gitu..
eiihh..

nice post~
sedarkan diri ini.
kecantikan bukanlah segala-galanya.

nak tambah.

kalau lelaki hensem hisap rokok,
perempuan cakap :wah. macho sungguh.

kalau lelaki tak hensem hisap rokok,
perempuan akan cakap: eiih. tak bermorallah. dah la muke hodoh. nak hisap rokok. nak mati cepat agaknyeee... eiii!

haha.
gurauan semata.mata.
don't take it serious.

muhammad92 said...

pendapat..

hidup untuk Allah, bukan manusia, selesai masalah..

yang bermasalah bukan rupa kita, tetapi "orang yang kate itu dan ini" yang sebenarnya bermasalah...kalau kita layan, aduh, lagi bermasalah..

kita x leh nak tutup mulut orang..contoh??

kita lihat saja rasulullh, sehebat,setampan,sebaik baginda pun dikutuk, kita apatah lagi kan??

camne rasulullah menanganinya?? buat segala2nya kerana Allah, so, hati x mengharapkan pujian, dan segala kutukan tidak diendahkan..Senang bukan??

*ya, senang tulis, nak terap dalam hati agak sukar..YUK, sama2 terapkan..^_^"

nice post...(knape ramai pompuan kate Korean lawa??pelik2..)

Nur Najihah said...

nice post..x semua laki korea hensem..menyerupai pompuan rmai ar..huhu..slmt hari raya!

Anonymous said...

lelaki hensem mmg idaman wanita (gatal)
tapi. hensem luaran tak penting. yang penting, hensem dalaman.

Monday, September 6, 2010

kalau lelaki hensem...??

PEREMPUAN VS LELAKI






Assalamualaikum..

sekadar untuk mencuci sawang-sawang di blog sebab lama tak update.. ^^
ahah,~
bila tengok dua orang lelaki korea, jangan salah faham
najihah,
saya bukanlah peminat cerita-ceriti korea nihh..
cuma nak sesuaikan denga tajuk..
(yeaa.., kata orang, mereka ini hensem, kata saya.. entahlah!)


Lelaki hensem dengan lelaki tak hensem

Kalau lelaki handsome pendiam
Perempuan akan cakap:: woow, cool giler…
kalau lelaki tak handsome pendiam
Perempuan akan cakap: eh perasan bagus…

kalau lelaki handsome berbuat jahat
Perempuan akan kata:nobody’s perfect
kalau lelaki tak handsome berbuat jahat
perempuan akan cakap: memang…. muka pun macam pecah rumah!

kalau lelaki handsome menolong perempuan yg diganggu
perempuan akan cakap: wah.. machonya.. macam hero filem!
kalau lelaki tak handsome menolong perempuan yang diganggu
Perempuan akan kata: entah2 kawan dia…

kalau lelaki handsome dapat perempuan cantik
perempuan akan kata: sepadan sangat…
kalau lelaki tak handsome dapat perempuan cantik
perempuan akan kata: mesti kena bomoh perempuan tuh!

kalau lelaki handsome ditinggal kekasih
perempuan akan kata:jangan sedih, kan saya ada..
kalau lelaki tak handsome ditinggal kekasih
perempuan akan kata:…(terdiam, tapi telunjuknya
meliuk-liuk dari atas ke bawah, patutlah, tengok saja
luarannya)…

kalau lelaki handsome penyayang binatang
perempuan akan cakap: perasaannya halus…penuh kasih sayang
kalau lelaki tak handsome penyayang binatang
perempuan akan cakap: sesama keluarga memang harus menyayangi…
kalau lelaki handsome bawa BMW
perempuan akan cakap:matching… hebat luar dalam
kalau lelaki tak handsome bawa BMW
perempuan akan cakap: bang, bosnya mana?…

kalau lelaki handsome tak mau bergambar
perempuan akan cakap:
pasti takut kalau2 gambarnya tersebar
kalau lelaki tak handsome tak
mau bergambar
perempuan akan kata: tak sanggup melihat hasilnya ya?…

kalau lelaki handsome menuang air ke gelas perempuan
perempuan
akan cakap:ini barulah lelaki gentlemen
kalau lelaki tak handsome
menuang air ke gelas perempuan
perempuan akan cakap: naluri pembantu,memang begitu….

kalau lelaki handsome bersedih hati
perempuan akan cakap: let me be your shoulder to cry on
kalau lelaki tak handsome bersedih hati
perempuan akan kata: kuat nangis!! lelaki ke bukan ni?

,kecantikan luaran tidak menjanjikan ape-ape... hiasilah diri anda dengan sifat mahmudah kerana yang luaran terpancar dari dalam.... kecatikan dan kehenseman dalaman yang kekal...maaf pada yang terasa... hanya gurauan senda menceriakan hidup...



Kalau perempuan lawa pendiam
Lelaki akan cakap:woow,ciri-ciri isteri idaman..
Kalau perempuan tak lawa pendiam
Lelaki akan cakap:eh,tak reti berkomunikasi betul..

Kalau perempuan lawa berbuat jahat
Lelaki akan cakap:mesti ade krisis dalaman nih..kesian..
Kalau perempuan tak lawa berbuat jahat
Lelaki akan kata:dah la tak lawa,perangai pulak huduh..

Kalau perempuan lawa menolong lelaki yang diganggu..
Lelaki akan cakap:heroin sejati...!
Kalau perempuan tak lawa menolong lelaki yang diganggu
Lelaki akan cakap:taktik ngorat laa tue..

Kalau perempuan lawa penyayang binatang
Lelaki akan cakap:perasaannya halus..
Kalau perempuan tak lawa penyayang binatang
Lelaki akan cakap:sesama keluarga memang harus saling menyayangi...

Kalau perempuan lawa tak mahu bergambar
Lelaki akan cakap:pasti takut kalau2 gambarnya tersebar
Kalau perempuan tak lawa tak mahu bergambar
Lelaki akan cakap:sedar pun diri
...


ok.
dari post diatas..,
saya nak buat kesimpulan sikit .

dulu., saya juga dalam golongan perempuan yang merasakan dirinya tak cantik..
^^. yeaa.. bila kita rasa kita tak cantik.., perasan tak yakin pada diri mula timbul. kan?

kat sini saya nak tekankan.
cantik ke, atau tak.. itu semua ciptaan Allah.
kalau kita hina orang yang tak cantik., maksudnya., kita hina ciptaan Allah jugakkan.
siapa kat sini yang merasakan dirinya tak cantik.., buanglah sikap tu.
bersyukur je dengan apa yang Allah berikan kepada kita.
tak perlulah kita cemburukan orang lain.
kecantikan itu, bukanlah segalanya.
tetapi, AKHLAK yang dinilai oleh orang lain..

ada je orang cantik, tapi.., perangai, tak cantik pun.
ada je orang kurang cantik.., tapi perangai, cantik. sejuk mata memandang.

so., janganlah kita menilai luaran semata-mata.. dan jangan nak bersangka buruk dengan orang
lain..

setiap takdir yang Allah tentukan, adalah yang terbaik buat kita!
Yakin dengan kata-kata tu!

mungkin kalau kita cantik atau hensem, kita akan gunakan kelebihan itu ke jalan yang salah kan?
siapa tahu..

cantik rupa paras ni, hanya sementara..
tua nanti, hodoh jugakkan? berkedut jugakkan?.

ok. post ini sampai disini sahaja.
post ini tiada niat untuk memerli sesiapa sahaja.
jadi, maafkan andai ada yang terasa.

end. ^^

MutmainnahMazlan.
27 Ramadhan 1431 H

5 comments:

wasabi_lemonz said...

haha.menarik!

* silent readers said...

kesian lelaki dan perempuan yg takde rupe nihh..
jahat ah sape hok kate gitu..
eiihh..

nice post~
sedarkan diri ini.
kecantikan bukanlah segala-galanya.

nak tambah.

kalau lelaki hensem hisap rokok,
perempuan cakap :wah. macho sungguh.

kalau lelaki tak hensem hisap rokok,
perempuan akan cakap: eiih. tak bermorallah. dah la muke hodoh. nak hisap rokok. nak mati cepat agaknyeee... eiii!

haha.
gurauan semata.mata.
don't take it serious.

muhammad92 said...

pendapat..

hidup untuk Allah, bukan manusia, selesai masalah..

yang bermasalah bukan rupa kita, tetapi "orang yang kate itu dan ini" yang sebenarnya bermasalah...kalau kita layan, aduh, lagi bermasalah..

kita x leh nak tutup mulut orang..contoh??

kita lihat saja rasulullh, sehebat,setampan,sebaik baginda pun dikutuk, kita apatah lagi kan??

camne rasulullah menanganinya?? buat segala2nya kerana Allah, so, hati x mengharapkan pujian, dan segala kutukan tidak diendahkan..Senang bukan??

*ya, senang tulis, nak terap dalam hati agak sukar..YUK, sama2 terapkan..^_^"

nice post...(knape ramai pompuan kate Korean lawa??pelik2..)

Nur Najihah said...

nice post..x semua laki korea hensem..menyerupai pompuan rmai ar..huhu..slmt hari raya!

Anonymous said...

lelaki hensem mmg idaman wanita (gatal)
tapi. hensem luaran tak penting. yang penting, hensem dalaman.

tinggal jejak

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails