Pages

Sunday, November 6, 2011

Siapa suka ambil gambar ?


Pertandingan Fotografi Produktiviti 2011







Oke, tengah jalan-jalan melawat blog orang lain, tiba-tiba terjumpa satu pertandingan. Macam menarik je. Walaupun saya memang for sure tak nak parcitipate pun dalam pertandingan ni, sengaja je post di blog, mana tahu ada sekerat dua pembaca blog saya ni  ' stok-stok budak kamera'

siapa yang berbakat tu, cubalah ,.kalau dapat hadiah tu jangan lupakan saya yang tolong rekomenkan suruh masuk pertandingan ni. *berbudilah sikit. :P
tak semestinya DSLR...pakai camera analog pun boleh,...camera phone pun boleh kot.
Janji berseni dan kena dengan tajuk,kehidupan mesra alam.
Kalau ada gambar  berpeluk dengan biawak pun boleh.

 Kalau saya jenis yang ada bakat dan minat dalam bab-bab macam ni, dah lama dah saya masuk. 

Kepada yang ada bakat tu, masuklah.
Eheh, kenapa saya pula yang semangat nak ajak orang masuk, tapi saya sendiri tak masuk?

Dah memang tak ada bakat dan minat dalam benda-benda macam ni, sedar diri jelah. Bagi support dekat kawan-kawan yang memang ada bakat dalam bidang ni.

Kepada yang ada bakat,
Janganlah bagi alasan...


aku takde DSLR,macam mana nak masuk...? kan dah cakap...kamera apa pun boleh...camera phone pun boleh...


macam mana dengan aku pulak, aku takde kamera...
alaa...tak semestinya kamera sendiri... pinjam kamera kawan  pun boleh...
kamera jiran  pun takpe... guna kamera pak saudara pun tak berdosa.


aku tak seni lah... ooo kalau macam tu... korang memang sama dengan aku...kita tak payah masuk...kita tengok je kawan-kawan kita masuk...
untung-untung, kalau mereka menang, adalah sikit bakti kita sebab rekomenkan mereka masuk.




How to Participate:


Entrants may send in as many entries in either analog or digital format or both.
Processing and printing cost of images and delivery costs (if any) will be borne by the entrants.


All entries on digital or analog submitted with size of 5R must be printed on ‘Fujicolor Crystal Archive Paper’ which are available at all FDI Stations (Fujifilm Digital Imaging), FIP (Fuji Image Plaza) outlets and Fujifilm Dealers.




Rules and Regulations:


The contest is open to all students and residents of Malaysia except employees of Malaysia Productivity Corporation, FUJIFILM (M) Sdn Bhd. and their advertisers.


The theme is “Greener Living”. Photographers must capture image that reflects the daily application of the 3R concept (Re Cycle, Re Use, Reduce) reducing in less wastage, cost saving, energy saving, less reject and environmentally friendly and productive practices.


Photographers may use digital or analog cameras.


Those using analog cameras must use Fujicolor film. Prints (analog & digital) submitted must be in 5R size and printed on Fujicolor Crystal Archive Paper.


Photograph/s submitted is/are not returnable and all entries shall remain the property of Malaysia Productivity Corporation (MPC) who retains the right to reproduce, publish or exhibit them without notification or payment to the photographers.


Photograph/s submitted for the contest must not have won prizes in any other contest or published elsewhere.


Photograph/s must be submitted with the entry form. Students must have their prints endorsed by the School, College or University Administrator. Entry forms may be photocopied.


A photographer may submit any number of entries and the photograph/s must be snapped in Malaysia. However, the participant will qualify for ONE of the prizes only. The judges have the option to change the judging criteria and the prizes without notice.


Prints will be judged on the basis of compositions, clarity, content, colour and the appropriateness of the caption to the image.


Photograph/s must not be edited or retouched, digital super imposition, composite photographs, photo montage, trick photographs, digital imaging and image manipulations. The organizers shall not be responsible for photograph/s damaged or lost during mail. Proof of posting is not proof of receipt.


In every submission, the participants hereby agree to indemnify MPC as the Organiser from any third party monetary claims or otherwise.


The winners will be notified and they must submit the appropriate negatives or CD ROM (for digital pictures) before the prizes are confirmed. Failure to do this will result in their entries being rejected.


The decision of the judges is final and no queries on the results will be entertained.
All prizes must be collected personally.
Winner will be notified by e-mail or by letter or by phone.




Send your entries before 31 December 2011 to :


Director General
Malaysia Productivity Corporation (MPC)
P.O. Box 64, Jalan Sultan, 46904, Petaling Jayahttp://www.blogger.com/img/blank.gif
Selangor Darul Ehsan Malaysia


For further enquiry please contact :
Mr. Syed Mohamed Azhar Syed Kamaruddin
E-mail : azhar@mpc.gov.my
Tel : 03-79512386 (DL)


Tn. Hj. Ab. Wahab Saad
E-mail : wahab@mpc.gov.my
Tel : 03-79568566 (DL)


sumber 
borang  penyertaan

Saturday, November 5, 2011

rindu!

salam alayk.

Aidil Adha dah tiba.!!
cepatnya masa berlalu.

tahun ni tahun kedua hari raya aidil adha tak cukup korum.
yea, dah 2 tahun tak sambut hari raya aidil adha dengan Abang Muaz.
rindunyaaa!




buat abang Muaz,
selamat menyambut hari raya aidil adha,
jangan lupakan kami di tanah air.

duduk mesir elok-elok. jaga harta elok-elok. :p

* beberapa bulan yang lalu , mengadu laptop kena curi , ada orang pecah masuk rumah.
* beberapa hari lalu, mengadu lagi, handset kena curi pula, ada pencuri masuk rumah lagi.

Sunday, November 6, 2011

Siapa suka ambil gambar ?


Pertandingan Fotografi Produktiviti 2011







Oke, tengah jalan-jalan melawat blog orang lain, tiba-tiba terjumpa satu pertandingan. Macam menarik je. Walaupun saya memang for sure tak nak parcitipate pun dalam pertandingan ni, sengaja je post di blog, mana tahu ada sekerat dua pembaca blog saya ni  ' stok-stok budak kamera'

siapa yang berbakat tu, cubalah ,.kalau dapat hadiah tu jangan lupakan saya yang tolong rekomenkan suruh masuk pertandingan ni. *berbudilah sikit. :P
tak semestinya DSLR...pakai camera analog pun boleh,...camera phone pun boleh kot.
Janji berseni dan kena dengan tajuk,kehidupan mesra alam.
Kalau ada gambar  berpeluk dengan biawak pun boleh.

 Kalau saya jenis yang ada bakat dan minat dalam bab-bab macam ni, dah lama dah saya masuk. 

Kepada yang ada bakat tu, masuklah.
Eheh, kenapa saya pula yang semangat nak ajak orang masuk, tapi saya sendiri tak masuk?

Dah memang tak ada bakat dan minat dalam benda-benda macam ni, sedar diri jelah. Bagi support dekat kawan-kawan yang memang ada bakat dalam bidang ni.

Kepada yang ada bakat,
Janganlah bagi alasan...


aku takde DSLR,macam mana nak masuk...? kan dah cakap...kamera apa pun boleh...camera phone pun boleh...


macam mana dengan aku pulak, aku takde kamera...
alaa...tak semestinya kamera sendiri... pinjam kamera kawan  pun boleh...
kamera jiran  pun takpe... guna kamera pak saudara pun tak berdosa.


aku tak seni lah... ooo kalau macam tu... korang memang sama dengan aku...kita tak payah masuk...kita tengok je kawan-kawan kita masuk...
untung-untung, kalau mereka menang, adalah sikit bakti kita sebab rekomenkan mereka masuk.




How to Participate:


Entrants may send in as many entries in either analog or digital format or both.
Processing and printing cost of images and delivery costs (if any) will be borne by the entrants.


All entries on digital or analog submitted with size of 5R must be printed on ‘Fujicolor Crystal Archive Paper’ which are available at all FDI Stations (Fujifilm Digital Imaging), FIP (Fuji Image Plaza) outlets and Fujifilm Dealers.




Rules and Regulations:


The contest is open to all students and residents of Malaysia except employees of Malaysia Productivity Corporation, FUJIFILM (M) Sdn Bhd. and their advertisers.


The theme is “Greener Living”. Photographers must capture image that reflects the daily application of the 3R concept (Re Cycle, Re Use, Reduce) reducing in less wastage, cost saving, energy saving, less reject and environmentally friendly and productive practices.


Photographers may use digital or analog cameras.


Those using analog cameras must use Fujicolor film. Prints (analog & digital) submitted must be in 5R size and printed on Fujicolor Crystal Archive Paper.


Photograph/s submitted is/are not returnable and all entries shall remain the property of Malaysia Productivity Corporation (MPC) who retains the right to reproduce, publish or exhibit them without notification or payment to the photographers.


Photograph/s submitted for the contest must not have won prizes in any other contest or published elsewhere.


Photograph/s must be submitted with the entry form. Students must have their prints endorsed by the School, College or University Administrator. Entry forms may be photocopied.


A photographer may submit any number of entries and the photograph/s must be snapped in Malaysia. However, the participant will qualify for ONE of the prizes only. The judges have the option to change the judging criteria and the prizes without notice.


Prints will be judged on the basis of compositions, clarity, content, colour and the appropriateness of the caption to the image.


Photograph/s must not be edited or retouched, digital super imposition, composite photographs, photo montage, trick photographs, digital imaging and image manipulations. The organizers shall not be responsible for photograph/s damaged or lost during mail. Proof of posting is not proof of receipt.


In every submission, the participants hereby agree to indemnify MPC as the Organiser from any third party monetary claims or otherwise.


The winners will be notified and they must submit the appropriate negatives or CD ROM (for digital pictures) before the prizes are confirmed. Failure to do this will result in their entries being rejected.


The decision of the judges is final and no queries on the results will be entertained.
All prizes must be collected personally.
Winner will be notified by e-mail or by letter or by phone.




Send your entries before 31 December 2011 to :


Director General
Malaysia Productivity Corporation (MPC)
P.O. Box 64, Jalan Sultan, 46904, Petaling Jayahttp://www.blogger.com/img/blank.gif
Selangor Darul Ehsan Malaysia


For further enquiry please contact :
Mr. Syed Mohamed Azhar Syed Kamaruddin
E-mail : azhar@mpc.gov.my
Tel : 03-79512386 (DL)


Tn. Hj. Ab. Wahab Saad
E-mail : wahab@mpc.gov.my
Tel : 03-79568566 (DL)


sumber 
borang  penyertaan

Saturday, November 5, 2011

rindu!

salam alayk.

Aidil Adha dah tiba.!!
cepatnya masa berlalu.

tahun ni tahun kedua hari raya aidil adha tak cukup korum.
yea, dah 2 tahun tak sambut hari raya aidil adha dengan Abang Muaz.
rindunyaaa!




buat abang Muaz,
selamat menyambut hari raya aidil adha,
jangan lupakan kami di tanah air.

duduk mesir elok-elok. jaga harta elok-elok. :p

* beberapa bulan yang lalu , mengadu laptop kena curi , ada orang pecah masuk rumah.
* beberapa hari lalu, mengadu lagi, handset kena curi pula, ada pencuri masuk rumah lagi.

tinggal jejak

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails